ULTRALJUDS-
SVETSNING

Herrmann Ultraschall

ULTRALJUDSSVETSNING AV PLAST

Herrmann Ultraschalls PLASTICS division erbjuder lösningar för sammanfogning av formsprutade termoplastdelar. Ultraljudssvetsning är ren, säker och miljövänlig. Det är omöjligt att tänka sig industrin utan denna sammanfogningsteknik inom en mängd marknadssegment. Herrmann Ultraschall erbjuder patenterade lösningar för svetsapplikationer med högsta styrka, precision och repeterbarhet.

VAD ÄR ULTRALJUDS- SVETSNING

Ultraljudssvetsning innebär sammanfogning utan lim, skruvar eller värme från yttre källa. Under denna process blir plasten strategiskt smält med hjälp av ultraljudsvibrationer, så att en sammanfogande och formstabil fog produceras.

Som en ekonomisk produktionsmetod med korta cykeltider, säkerställer ultraljudssvetsning en hög grad av processkontroll och repeterbara kvalitetsresultat.

ULTRALJUDSSVETSSMASKINER

Snabb och tät svetsning av formsprutade termoplastdetaljer - det är vad ultraljudssvetsar från HiQ-serien gör bäst. Svetsprocessen kan enkelt justeras och övervakas. För stor flexibilitet är snabbytessystemet för svetsverktygen bekvämt.

Det är möjligt att konfigurera upp till fyra olika svetstryck per process. Detta säkerställer en exakt justering av parametrar, överlägsen alla andra termiska sammanfogningsprocesser. Varken laser, vibrations- eller speglingssvetsning är kapabla till sådan precision.

TECH CENTER I HALMSTAD

Battenfeld Sverige AB är svensk representant för Herrmann Ultraschall. I våra lokaler i Halmstad har vi ett eget Tech Center där vi kan utföra tester. Här håller vi också seminarier och utbildningar.

Varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor gällande ultraljudssvetsning.

För support och service av befintlig utrustning kontaktar du med fördel Herrmann Ultraschall direkt via deras support-mail:  

HERRMANN ULTRASCHALL
BONDING MORE THAN MATERIALS

Tyska Herrmann Ultraschall är ett familjeägt företag som i mer än 60 år har tillhandahållit egenutvecklad och högkvalitativ ultraljudssvetsutrustning till kunder runt om i världen. Företagets mål och ambition är att alltid kunna fungera som er ”Trusted Advisor”! Er teknikpartner och lösningsspecialist och som genom sina designråd och maskinutrustningar hjälper er att öka den ekonomiska effektiviteten och kvaliteten på era plastprodukter – för hållbara och lönsamma processer.
ADRESS

Battenfeld Sverige AB
Skallebackavägen 29
302 41 HALMSTAD

KONTAKT

E-post: info@battenfeld.se
Telefon: +46 (0) 35-15 59 50